dinsdag 7 oktober 2008

Eerste Video

Hier een eerste video om te demonstreren hoe ver we momenteel staan. We hebben een simpele en naive SPH geimplementeerd op de CPU. Het filmpje is een versnelde capture van hoe het geheel er momenteel uit ziet.

Er zijn 4 filmpjes, waarbij dat er wordt gevarieerd tussen het wel of niet reflecteren van de snelheid van de particles bij het botsen tegen een wand, en de viscositeit.

Het is duidelijk te zien dat een hogere viscositeit leidt tot een slijmerige vloeistof dat moeilijk kan rondbewegen, terwijl die met lage viscositeit veel splash veroorzaakt.

Het reflecteren van de snelheid indien er gebotst wordt tegen de rand is een naive oplossing. In "M.Becker, M.Teshner: Weakly compressible SPH for free surface flows (2007)" wordt een betere methode voorgesteld waarbij een botsing met een wand als een externe kracht wordt beschouwd.



Misschien nog belangrijk om te vermelden dat de filmpjes niet real-time zijn. Ik zal morgen de beeldjes per seconde voor en na optimalisatie berekenen. Optimalisatie zal gebeuren door betere geheugenbeheer en een eenvoudige grid systeem.

Geen opmerkingen: