woensdag 1 oktober 2008

SPH zonder zwaartekracht

Na lang zwoegen met constanten heb ik snel door dat het niet zo evident is om een stabiel systeem te bekomen. Zoals staat beschreven in de SPH Survival Kit:
Although one would like the SPH parameters to have direct correspondance to the real world, this is in general not the case.


Wat ik vooral heb geprobeerd is om het gemiddelde pressure en density op redelijke niveau's te houden. Ook wanneer men de (momenteel 3) krachten met elkaar vergelijkt, moet men ervoor zorgen dat ze ongeveer van dezelfde grootte orde zijn. Als uw surface tension te hoog is zullen de particles te snel ineen krimpen, en voor een hoop onstabiliteit zorgen.

Ook de volume speelt een grote rol, aangezien je massa per deeltje afhankelijk is van de hoeveelheid vloeistof dat je voorstelt.

Er zijn veel afhankelijkheden van constanten in de gebruikte formules. Daarom dat het niet zo evident is om ze optimaal te bepalen.

De 3 krachten die we momenteel voorstellen zijn druk, viscositeit en oppervlaktespanning. Hopelijk kunnen we morgen nog een beetje tijd vinden om zwaartekracht en collision forces er nog bij te krijgen.


begintoestand

evenwichtstoestand


Geen opmerkingen: