zondag 9 november 2008

Eerste thesispresentatie

Vorige week zijn we vooral bezig geweest met onze tussentijdsepresentatie. Deze is hier terug te vinden. Buiten enkele nieuwe ideeën die we kunnen gebruiken in de thesis zelf kregen we nog wat tips om de presentatie te verbeteren:
  • een betere aansluiting tussen de verschillende delen voorzien
  • tijdens het presenteren niet naar de slides kijken
  • onze grafiekjes beter verzorgen en hiermee proberen aan te tonen wat de schaalbaarheid nu net is (dit is belangrijk voor het interactieve aspect)
Vermits de grafiek met resultaten niet zo duidelijk was, geven we hier een tabel met de berekende waarden. De timestep bepaald hoe lang we moeten simuleren in een seconde en hebben we niet constant genomen, wat voor een bespreking van de schaalbaarheid eigenlijk wel zou moeten. (de reden dat we de timestep lieten variëren is natuurlijk de performantie: hoe groter we de timestep krijgen, hoe meer frames per seconde we zullen halen)


We hebben ook nog de bug uit onze CPU implementatie gehaald en het programma op de grafische kaart werkend gekregen (zonder optimisaties). Tenslotte hebben we ook een mogelijke visualisatie techniek uitgeprobeerd, namelijk blobs. Hierbij laten we de deeltjes samensmelten, zodat ze samen een volume vormen. Deze techniek is niet real time maar geeft wel meer de illusie van water weer:

Geen opmerkingen: