zondag 26 april 2009

Dubbele koppeling sph - heightmap

Hier is een video om de dubbele koppeling tussen heightmap en SPH particles te demonstreren.



De heightfield wordt omlaag geduwd op plaatsen met hoge druk, en compenseert dit volume verlies met de verhoging van het oppervlak op plaatsen met lage druk. Wederzijds is er een kracht die particles uit het heightfield duwt aan de hand van de normaal. Om te voorkomen dat particles in het wateroppervlak vallen is er ook een harde boundary voorzien moest de kracht van heightmap op particle niet groot genoeg zijn.

Momenteel is er nog een onopgeloste stabiliteit wanneer het heightfield te laag komt te staan. Op dit punt is het systeem namelijk numeriek instabiel wegens kleine massa per heightfield kolom. Dit probleem kan voorkomen bij grote drukvariaties in kleine volumes water en kan leiden tot ontploffingen van de heightmap.

Binnenkort gaan we een video maken van dezelfde opstelling, maar dan enkel met particles, om het verschil te demonstreren.

Verder bestaat er al een implementatie van het algoritme dat particles omzet tot heightfield om de hoeveelheid particles in het systeem te beperken. Ook hiervan zullen we binnenkort een video laten zien, nadat we hebben geƫxperimenteerd met een aantal heuristieken.

Geen opmerkingen: